Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Digital Manager Chatbots

Plaatsingsdatum 17-10-2017 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Maastricht Niveau -
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 32 - 40 Salaris marktconform
In de eerste helft van 2017 heeft CX Company al tien nieuwe klanten mogen verwelkomen in Nederland, Duitsland en de UK. En daar blijft het zeker niet bij. Daarom zoeken
we goede mensen die onze groei-ambitie kunnen helpen realiseren en de belofte aan onze klanten waarmaken.


CX Company ontwikkelt een software (as a service) platform dat bedrijven in staat stelt de digitale customer experience persoonlijker, menselijker en effectiever te maken. Ons platform is namelijk de kunstmatig intelligente ‘conversation automation’ machine achter chatbots, intelligente virtuele assistanten en self service oplossingen op websites, in apps en social media als Facebook Messenger. Wij werken voor grote merken waaronder KPN, T-Mobile, Simpel, Hollandsnieuwe, OHRA, Ditzo, InShared, NN, ANWB en nog veel meer.


Wil jij onze klanten helpen hun doelen beter en sneller te bereiken door te innoveren en digitaliseren? Wil jij werken aan het front van de vierde industriële revolutie? Solliciteer dan als Digital Manager Chatbots bij CX Company.


Digital Manager Chatbots (locatie Maastricht)


Wat ga je doen?

● als ‘projectowner’ ben je operationeel verantwoordelijk voor projecten en opdrachten binnen CX Company. Je voert de regie over de implementatie, het onderhouden en het uitbouwen van projecten. Jij weet als geen ander hoe jij de juiste resultaten behaalt en hoe je iedereen gaandeweg aan boord houdt.
● voor diverse zaken ben jij de schakel tussen de operationele organisatie in Maastricht, de commerciële organisatie in Nederland en onze klanten. Jij bent de spin in het web en verantwoordelijk voor de communicatie, je levert een grote bijdrage aan een succesvolle samenwerking.
● jij bent naast de accountmanager voor alle lopende zaken verantwoordelijk voor het contact met klant, vanaf de intake tot het succesvol opleveren van het project. Je bewaakt de scope en je informeert de klant over de voortgang. Tevens ben je bij onze klanten een van de gesprekspartners over online strategie en customer journeys.
● je bent verantwoordelijk voor de opdrachtformulering, de uren- en resourceplanning en de prioriteitstelling. Je bewaakt deadlines en doelstellingen maar bent zeer zeker ook flexibel als dat nodig is.
● je bewaakt continu de kwaliteit van onze projecten en zorgt voor een juiste door vertaling en innovatie van lopende projecten.


Wie ben jij?

Jij bent iemand met een hoge dosis positieve energie en jij hebt je ervaring bij voorkeur opgedaan in een online agency. Door je overtuiging en lef krijg je zaken makkelijk voor elkaar. Het is voor jou vanzelfsprekend dat een opdracht van kop tot staart onder jouw verantwoording valt en dat de kwaliteit continu wordt bewaakt. Je kijkt naar verbeteringen om de klant nog beter van dienst te zijn en begeleidt de operationele activiteiten intern.
Het is voor jou geen enkel probleem om te werken in een continu veranderende omgeving; de wereld van digitaal klantcontact. We bieden geen conventionele carrière in een gestructureerde werkomgeving. We zoeken creatieve en vrijdenkende mensen die enthousiast worden van uitdaging en verandering. We zijn hard aan het groeien, zowel nationaal als internationaal, en kunnen jouw inzet daarom goed gebruiken.


Wat verwachten we?

● opleidingsachtergrond op HBO/WO-niveau
● ervaring als Digital Manager, Delivery Manager, Projectmanager, Operationeel Accountmanager, Technical Consultant of vergelijkbare functie
● ervaring binnen de ICT en de digitale dienstverlening / online agency. Ervaring binnen een internationale omgeving is een grote pre
● uitstekende kennis van de Engelse taal is een vereiste


Competenties

● belangrijke competenties: Communicatief, sensitief, overtuigingskracht, proactief, accuraat, hands-on mentaliteit, kwaliteitsgericht en stressbestendig.


Wat bieden we?

● informele cultuur met een open en prettige werksfeer
● een grote mate van vrijheid voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid
● werken bij een internationale en innovatieve organisatie met collega’s die elkaar elke dag uitdagen het beste uit zichzelf te halen


Interesse of solliciteren

Ben je geïnteresseerd om ons team in Maastricht te komen versterken, stuur dan je motivatie en cv naar work@cxcompany.com en jeroen.brouwers@cxcompany.com

Meer informatie over CX Company vind je op www.cxcompany.com

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Automatisering / ICT
Provincie(s) Limburg
Trefwoorden digital customer experience internationaal projectmanagement digitale dienstverlening online agency

Contactgegevens

Contactpersoon Marie-Jeanne Verstraelen

Vestigingsplaats

Solliciteer